Share

10 razloga zašto je Galaxy S4 bolji od iPhonea 5

Samsung Galaxy S4 vs iPhone 5

Samsung je početkom mjeseca predstavio Galaxy S4 a kritičari su potpuno zatečeni pošto se čini da ovaj uređaj predstavlja pravu konkurenciju iPhoneu 5. Galaxy S4 posjeduje najnoviji hardver i softver poput kamere od 13 megapiksela, tehnologiju praćenja pokreta očiju i mogućnost korištenja telefona bez dodirivanja ekrana. Iako je iPhone i dalje impresivan smartfon, čini se da nije dorastao Samsungovom najnovijem čedu.

1. Galaxy S4 je brži od iPhonea 5

Samsungov telefon posjeduje dvije verzije u zavisnosti od tržišta, jedna posjeduje quad a jedna octa core procesor.

Primate Labs uradile su benčmark test u kom su suprotstavili Galaxy S4 sa konkurencijom, uključujući i iPhone 5.

Rezultati pokazuju da je S4 s quad core procesorom bio skoro dva puta brži od iPhonea 5.

2. Galaxy S4 ima veći ekran

Ekran Galaxyja S4 iznosi 5 inča što je skoro jedan inč više od displeja na iPhoneu 5.

3. S4 ima bolji softver za kameru

Galaxy S4 posjeduje kameru od 13 megapiksela, u poređenju s kamerom od 8 megapiksela koja se nalazi na iPhoneu 5.

Ono što ovu kameru dodatno izdvaja jeste softver koji čini da svaki amater izgleda kao pravi profesionalac.

S4 se izdvaja zahvaljujući funkcijama kao što su photo blur (omogućava brisanje ljudi i stvari s fotografije) i Share Shot (koja omogućava povezivanje više Galaxy telefona kako bi međusobno dijelili fotografije).

4. Galaxy S4 ima više upotreba

Galaxy S4 ima najnoviju verziju Androida, koji je znatno lakši za podešavanje i mijenjanje od Appleovog iOS-a.

Međutim, pored telefonskih poziva i skidanja aplikacija, Galaxy S4 može se koristiti i kao daljinski upravljač za kompatibilni Samsung televizor.

5. Galaxy S4 ima oštriji ekran

Retina ekran iPhonea ima zadivljujuću rezoluciju od 1136 x 640 piksela s 326 piksela po inču.

Međutim, Samsung je koristio HD Super AMOLED displej i dodatno pojačao rezoluciju na Galaxyju S4 na 1920 x 1080 s 441 pikselom po inču.

6. Google Now je znatno bolji od Siri

Iako je ovo funkcija Androida, i dalje je razlog koji stavlja S4 ispred iPhonea 5.

Google Now je personalni asistent koji dolazi uz Android 4.1 i koji koristi informacije koje su dostupne na vašem telefonu kako bi vam pružio relevantne informacije.

Recimo, vaš telefon zna put kojim idete kući i ako je gužva, dobijete obavještenje kao i novu putanju bez gužve.

7. Galaxy S4 ima više memorije

S4 ima 2GB RAM-a. Ovo korisniku omogućava da pokreće više aplikacija u isto vrijeme, da ima više tabova u pretraživaču i generalno doprinosi brzini telefona.

iPhone posjeduje 1GB RAM-a.

8. Galaxy S4 ima zamjenjivu bateriju

Zamjenjiva baterija znači da ne morate stalno da budete u blizini utičnice. Samsung prodaje i dodatne baterije kao i futrole koje u sebi imaju integriranu drugu bateriju kako se ne bi našli u situaciji da ostanete bez telefona kada vam je najpotrebniji.

9. Korisnici mogu da povećavaju prostor za skladištenje informacija

Ako ne želite da plaćate više za Galaxy S4 sa 64GB prostora za skladištenje, vrlo lako možete dodati još prostora ubacivanjem MicroSD kartice.

10. Interakcija sa svim baziranim Android TV modelima (Plasma i LCD) te drugim Andorid baziranim uređajima

Samsung Galaxy S4 je u stanju putem Android baziranih aplikacija koje možete besplatno skinuti s Google Play Store-a poput Samsung Remote, Samsung Go etc da radi streaming HD Video sadržaja, te da se ponaša kao daljinski upravljač s touch screenom na svim set top box receiverima od Azboxa ili vPlaya te televizorima Samsunga, LG-a, Panasonica, Sony-a, Sharpa, Tohibe kao i Syabas media playera etc

Vaš HD Portal Team

2 Comments on this Post

  1. U biti S4 i ne može imati nešto pretjerano oštar ekran ako znam da koristi Pen Tile tehnologiju gdje se shareaju pikseli. Klasična Stripe tehnologija kako kažu prvi navodi čak kod S Note II koji ima veći 5.5” ekran i manju 720p rezoluciju nego li je to slučaj kod S4 ima oštriju sliku od S4.

    Reply
  2. mene interesira samo jedan razlog zašto se ta dava telefona uopće uspoređuju? Kad izađe petica onda radite usporedbe, ovo je totalno bezveze. Pet razloga zašto je prošlogodišnji model nekog tv lošiji od ovogodišnjeg modela nekog tv-ea. Bilo bi žalosno da nije tako. Ista stvar je i s telefonom…

    Reply

Leave a Reply